KOLDING KAMMERKOR TIL JULEKONCERT PÅ KOLDINGHUS

 

Jul Koldinghus 2003 DSC01636a

Mere stemningsfuldt kan det ikke blive, end når Kolding Kammerkor synger sin årlige koncert i Koldings gamle slot, voldsomt mærket af de samme tider som også frembragte den dejlige musik, som her atter en gang står levende og vibrerende for den lyttende.

Når det gamle slot luder højt i Koldings hurtigt mørknende skyline, og når lysene i dets vinduer drager juleromantikerne til, så er det tiden for traditionerne og  Kolding  kammerkors julekoncert på Koldinghus. Alle forventninger bliver indfriet!

 

Koldt er det derude, men inde i Koldinghus er der varmt og hyggeligt som i fordums tid.

 

 

Jul Koldinghus 2003 DSC01642a

 
I det allerhelligste, i ruinerne af det gamle slotskapel, stiller Kolding Kammerkor op til generalprøven, og gennem de flot restaurerede slotsrum – med skiftende , spændende udstillinger – lyder for de besøgendes undrende ører dæmpede toner af musikalsk skønhed og ypperlig juleharmoni.

 

Hvad er det? Er det nu fantasien, der her på dette historierige sted spiller et puds, eller er det virkelige stemmer og virkelige toner? Uimodståeligt må ens skridt styre mod tonernes kilde, og stærkere og klarere lyder de, indtil man endelig står i hyggelige, julepyntede slotskapel.

Koncerten er begyndt! Salen er fuld, kapellets juletræ er tændt, mens ny og gammel julemusik bølger en i møde, og levende lys og nisser titter frem fra nicher og fremspring i det endnu røgsodede kapel. Det går lige til hjertet!