Kolding Kammerkor

 

Kolding Kammerkors repertoire spænder vidt fra de gamle mestre i renæssancen til Bach og andre af de store klassikere, incl. danske Carl Nielsen, og helt op til nulevende komponister fra ind- og udland. Og altid i en spændende blanding af gammlet og nyt, større og mindre værker, kendte sange i nye klæder såvel som nye sange og korværker. Vi kan derfor nemt sammensætte en koncert efter de ønsker du måtte have i både kirkelig og verdslig retning.

 

I repertoiret indgår kendte og elskede danske sange og salmer, ikke mindst til jul – gerne i nye vinkler og fortolkninger til andre tide af året og i et utal af forskellige genrer, tilsnit og på alverdens sprog.

 

Koret er ofte i gang med større, kreative projekter, f.eks. orkesterprojekter, som koret har turneret med. flere moderne komponister har skrevet værker til koret. Store navne som f.eks. Søren Birch med værket 'Årstider', som blev uropført til korets 25 års jubilæum.

 

Michael Bojesen, bedst kendt for sit arbejde med DR Pigekoret, skrev til Kolding Kammerkor musikken til orkesterprojektet 'Kjærestefolkene i nye klæder'. Teksten blev også skrevet til lejligheden og er Sten Kaaløs humoristiske gendigtning af H.C. Andersens eventyr 'Kjærestefolkene'.